Loading...

Какво е естествен трислоен паркет?

В днешна Европа 60% от дървените подове са направени от трислоен паркет. Задачата на производителите на подови настилки е да създадат дървен под, колкото е възможно по-готов за монтаж. Поради големия размер на дъските, яснотата и геометричността на калибрирането, тяхното сглобяване е лесно и бързо.
Неговите паркетини се правят от няколко слоя дървесина – обикновено три. Лицевата по правило е качествена и скъпа, наричат я още благородна. Средният пласт е с влакна, разположени перпендикулярно на влакната на лицевия и долния слой. Вторият и третият слой най-често са от иглолистна дървесина, но се използва и бреза. Така създадената структура на ламелата осигурява изключителна устойчивост на деформации и гарантира здравина, твърдост и бавно износване на трислойния паркет. Въпреки, че паркетините му не са от цели късове дърво, той също е естествен и понася няколкократно циклене.

Има всички харесвани качества на монолитния и дори някои добри черти в повече:
• По-стабилен е благодарение на специфичната структура на паркетините, не се поддава на деформации и е по-траен. Не случайно има производители, които му дават доживотна гаранция.
• Подходящ е за монтаж над подово отопление.
• Понася добре влажност извън препоръчителните за масивния паркет граници (40-60%).
• Произвежда се в много различни размери – благодарение на устойчивостта на усукване паркетините му достигат до 4000 мм дължина, 500 мм ширина и около 20 мм дебелина.
• Предлага се впечатляващо разнообразие от декори – различен естествен рисунък на горния слой според използваната дървесина, променена визия поради допълнителна фабрична обработка – състаряване, полиране, повлияване на цвета чрез третиране с различни масла и восъци и т. н.

Монтира се чрез лепене за основата или чрез заключваща система – като плаващ под. Този начин на монтаж позволява трислойният паркет да бъде демонтиран и монтиран отново, или да се подменят увредени елементи. Поддържа се със специализирани препарати.
Партньори
гр. София, ул. „Константин Попрусинов“ 1, 1172 ж.к. Дианабад, София
Телефон
0886344747